Ben bayılıyorum bu tarife… Enginarlı pilava… İçindeki otların enginarla ve pirinçle buluşmasına…
Yarım ada enginar cenneti olduğundan bol bol enginar pişiriyoruz… Size de tavsiye ederiz…
Enginarlı pilav denince ilk aklımıza gelen 1. Ot festivali oluyor…
Daha acemiyiz festival konusunda; meydanda yiyecek standları açalım dedi komite… Biz de enginarlı pilav yaparız dedik…
Koca bir tencere pişirdik… Mis kokusu ile sıcacık bir şekilde tezgaha yerleştirdik… Dükkanımızın başına koştuk…
Neredeyse 5 dakika sonra koca tencerenin bitmiş olduğu haberi geldi…
Hemen yenisini pişirdik…
Anında o da bitti…
3.yü pişirdik tezgaha göndermemiz ile bitmesi bir oldu…
4 sonra 5 derken o günü ot festivali yerine enginarlı pilav günü ilan ettik aramızda..
6 adet çanak enginar
1 su bardağı sıcak suda bekletilmiş pirinç
2 kuru soğan
1 demet taze soğan yeşili
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
½ demet nane
1 çay bardağı ZY
Tuz
Beyaz biber
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
- Zeytinyağında küçük kesilmiş kuru soğanlar çevrilir
- Haşlanmış beyaz suyu çıkana kadar yıkanmış pirinç ilave edilir…
- Soğan ve pirinç zeytinyağında çevrilir şeffaflaşıncaya kadar
- Küçük parçalara kesilmiş enginarlar da ilave edilir… Hepsi çevrilir…
- Su ilave edilir ve baharatlar ile tatlandırılır…
- Suyu 3 seferde çektirilir
- Pişmesine yakın yeşillikler ilave edilir…
- Altı kapatılır
Temiz bir kurulama bezi ile kapak kapatıldıktan sonra demlenmeye bırakılır…